Visninger: 202

Kommenter

Du må være medlem av Traktorbygda for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Traktorbygda

Kommentert av Rune den 8 januar 2016 kl. 9.21

John Deere leverer Greenstar Autotrack til alle traktormerker, eneste kravet er vel at det er servo eller hydrostatstyring på den...

Kommentert av Håvard den 8 januar 2016 kl. 1.40

Takk for svar, ja det er nok en fordel med Autotrack. Jeg har dessverre feil merke på traktoren for å kunne få dette ;)

Det jeg trenger foruten om slåmaskinen er kraftuttaket fremme på traktoren, har fronthydraulikk.

Kommentert av Rune den 6 januar 2016 kl. 9.28

Under rette forhold så mer enn halverer du tidsbruken. Men da er det GPSen som står for en god bit av dette. Men selv uten GPS så vil jeg tro at du nærmer deg halvparten av tidsbruken. Dette forutsatt at du har stor nok traktor da det kreves effekt for å slå 6m med crimper hvis det er mye gras.

Mener kraftuttaket foran dreier samme vei som bak. Hvis du monterer en frontmaskin bak på f.eks en Valtra som kan kjøres bakveien vil slåmaskinen rotere feil vei og en gearkasse må da snus for å få dette rett.

Merk også at frontredskap er gearet til 1000 o/m slik at du må kjøre med høyt turtall på traktoren.

Kommentert av Håvard den 5 januar 2016 kl. 22.47

Eller for å spørre på en litt annen måte, klarer du å halvere tidsforbruket på slåingen med to maskiner?

Kommentert av Håvard den 5 januar 2016 kl. 12.55

Jeg har sidemontert sleper så har vel muligens noe kortere drag på min, men det beste hadde nok vært som du sier en trepunktsmaskin. Man får jo hydraulisk utskyt på dem og slik at overlappingen kan reguleres. Kan du svinge mye før traktoren begynner å trå ned uslått gras, og tror du du klarer å doble kapasiteten med to maskiner?

Dreier kraftuttaket foran samme vei som bak?

Kommentert av Rune den 5 januar 2016 kl. 11.22

Har sentermontert bak. Problemet er at bakmaskinen siger litt ut ved hellninger og kan dermed sette igjen striper. Blir sittende og gjete bakmaskinen hele tiden bortsett hvis det er helt flatt.

Kjører GPS med autotrack og kjører dermed inn hvor jeg vil på vendeteigen og kjører rette linjer. Dette sparer mye kjøring på vendeteigene. Jeg slipper å snu brått slik som han på videoen må, jeg tar heller en slak bue og kjører inn et hakk lengre bort. Men selv om jeg har teoretisk bredde på 6,3m bruker jeg kjørespor på 6 meter. Hadde vært bedre med trepunktsmaskin bak.

Kommentert av Håvard den 5 januar 2016 kl. 2.15

Rune, har du senter eller sidemontert drag på maskinen bak? Og når du har kjørt de to rundene rundt, slår du da resten fra en side av åkeren, sånn som her?  https://youtu.be/fcBuxpDmG2s 

Kommentert av Rune den 3 august 2015 kl. 1.22
Trenger ikke stor vendeteig. Kjører selv JD6210R med 3,1m frontmaskin og 3,2m sleper. Kjører to runder og så rette skår. Men ville nok helle hatt en trepunktsmaskin bak da slepemaskinen må styres mye med.
Kommentert av Håvard den 3 august 2015 kl. 0.52

Går det greit å kjøre slepemaskin i kombinasjon med frontmaskin? Trenger du stor vendeteig?

© 2019   Created by Tungutta.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår