Visninger: 535

Kommenter

Du må være medlem av Traktorbygda for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Traktorbygda

Kommentert av Marianne den 8 juni 2010 kl. 8.00
Innan husdyr syns eg at fôring er kjempeinteressant. Det hadde vore gøy med meir utdanning innan det emnet, for eg føler at eg kan litt for lite ennå til å jobba som rådgjevar. Ikkje veit eg. Men for øyeblikket ser det ut som det blir vidare innan naturforvalting, planlegging eller noko slik. Det er gøy det også.

Du kan jo vurdera om deltidsstudiet innan husdyr kan vera noko då i staden for fulltid på umb? http://hlb.no
Kommentert av Tor Arne den 7 juni 2010 kl. 16.43
oss og har begrensa areal derfor ær det viktigare å fa mange rundeballar en kvaliteten.
Kommentert av Rolf-Daniel Midtun den 6 juni 2010 kl. 13.44
Me har mjøk og kjøttproduskjon, og har begrensa med areal. For oss er mengde viktigare enn kvalitet. Om me får >0.80-85 eller >0.95, bryr me oss ikkje so mykje om i grunn. Da vise seg at om me brukar noko ekstra kr på kraftfor med positiv pbv i staden for innkjøpt for, tapar ein ikkje noko på det. Eg vil heller seie det er betre enn å kjøpe for, med den risikoen det innebær. Forskning frå nilf. slår jo og fast at grovforet i svært mange tilfeller er dyrare enn kraftfor. Men alt som går på ensilering av gras er "lett" i teorien. Da er mange faktorar so spela inn, og da me prioriterar høgast e uansett ver, og køyreforhold. Kan hauste tidleg i overskya ver og få ut mykje mindre av potensialet graset har, eller, ein kan vente nokre dagar/1 veke, hauste under optimale forhold, og ein får ein kvalitet som ikkje er så ulik som slottetidspunktet skulle tilseie. Min filosofi er at slåttetidspunktet må sjåast ut i frå garden sine ressursar, og ver (og når naboane startar :P).

Da høyrest ikkje dumt ut!:) rundt 10% av dei som drive som bønder har utdanning innen faget, so gunstig at nokre gjer noko med den statistikken ;) Eg drive å utdanna meg so lærar no, har eit år igjen. jobbe som da nokre år før eg tar over garden/kombinere ei stund so lenge faderen gidd å vere med ;) Føle da som ein ekstra tryggleik vis noko skulle dukke opp ein gong i framtida, og då serleg med tanke på helseplager eller liknande. Lurte på husdyr på umb, og angra litt på at eg ikkje gjekk der, men faderen har 5 år dar, so eg har lært/lære mykje av han utover agronomutd.;) Naturforvaltar du satsa på då? Ka med rådgivar i Tine?;)
Kommentert av Marianne den 6 juni 2010 kl. 12.01
Då var alt utstyret testa. Pakkaren "min" sveiv godt i år og. Snart byrjar me vel på skikkeleg også.

No har eg fått sommarferie, og eg er ferdig med dei to åra på husdyrstudiet. Herleg. Planen er å ta over garden ein gong i framtida når papsen vil gje seg. Eg har planar om vidare studier innan økologi og naturressursar, sånn at eg kan ha ein jobb utanom og.
Kommentert av Espen Egeland den 6 juni 2010 kl. 0.06
ka du ska bli?
Kommentert av Amund Hågenrud den 5 juni 2010 kl. 22.15
slåttetidspunkt er jo alt etter hva foret skal "brukes" til, om det er til mjølkeku, ammeku etc
Kommentert av Tor Arne den 5 juni 2010 kl. 21.29
tor heine : vi slår bare litt selv vi resten tar entrepenøre på seg pluss rundeballinga og :P
Kommentert av Tor Arne den 5 juni 2010 kl. 21.27
bor nesten på fjellet her vettu :P så slår ikkje før om 2-3uker. men er nesten like my gras her som der :P
Kommentert av Marianne den 5 juni 2010 kl. 1.03
Kvalitet er viktigare enn litt ekstra mengde.

Ein får raskara gjennvekst og betre fortørking ved høgare stubbhøgde i tillegg til at ein slepp å ha med den nederste delen av planta som er fattig på næring og rik på ureining.

Dei som køyrer utstyret kan også vera langt i frå biologar.

Oppgåva var gøy. Eg fekk iallefall oppsumert for meg sjølv, og satt litt tal på kva som eigentleg er god kvalitet. Oppgåva var på høgskulenivå, studiet husdyrproduksjon ved hlb.no.
Kommentert av Espen Egeland den 5 juni 2010 kl. 0.59
her er det vertfall ei stund til skyting ser eg. ligg ca 2 veker etter sjema her på jæren pga kald vinter og vår.

© 2019   Created by Tungutta.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår