For oss som IKKJE synst det er tøft å kjøre med fullt arbeidslys etter veg

Informasjon

For oss som IKKJE synst det er tøft å kjøre med fullt arbeidslys etter veg

Vi som irriterer oss over dei som kjører med fulle arbeidslys etter veg. Det bør verte meir kontroller på dette.. Dette kan skape farlige situasjoner i trafikken. Kjekt med mykje arbeidlys, men dei skal vere avslått etter veg.

Medlemmer: 73
Siste aktivitet: mar 9, 2014

Diskusjonsforum

Denne gruppen har ingen diskusjoner ennå.

Kommentarvegg

Kommenter

Du må være medlem av For oss som IKKJE synst det er tøft å kjøre med fullt arbeidslys etter veg for å kunne legge til kommentarer!

Kommentert av jan einar den 14 februar 2010 kl. 23.59
stemme de;) einaste gongen eg bruke arbeidslys på vei e når eg brøyte elle når bilar som komme bak meg ikkje dimme lyså å då blinka eg me lyse å vis dei ikkje dimme då så kjøre eg me de på te dei dimme....
Kommentert av Hallvar den 14 februar 2010 kl. 23.53
Dei som slurver med lys, er i alle aldera..Dei elste har tenker gjerne ikkje over att alle lysa er på, fordi dei kanskje har traktor med hovedstraumbrytar, og då står alle lys på heile tida.. Medan dei yngre sjåførane kjører med fullt lys for det skal vere tøfft.........

Og så er det enkelte som kobler på ekstra lys uten å tenke over lysbehovet, Berre det lyser, så er det bra....

Mi meining om lys, er å ha rette lys på rett plass til rett tid.. Då får en best lys også... :-))
Kommentert av jan einar den 14 februar 2010 kl. 23.50
enig rune;) eg suns de va tøft å ha blinkar på traktoren å brifte me den;) også va de sånn at når me va ein gjeng som kjørte rundt i traktor va de sånn me låg å blika te kvarandre:P detta va tøft heilt te eg satte meg bak ratte i ein traktor me brøyte skjer å brøyta på riksvei.... ikkje ein fårbanna bil bryr seg om at du har blinkar på traktoren...
Kommentert av Ford 8340 den 13 februar 2010 kl. 19.18
Må jo heller ikke glemme at selv mange i alt fra 20-50 årsalderen slurver med bruken av rotorblink når de kjører traktor. Selv om vi ungdommer antagelig er verstingene her, blir man jo skuffet når rutinerte yrkessjåfører gir totalt fa.. de og ,gjelder også mange lastebilsjåfører...

De som har enten traktor eller lastebil som arbeidsplass burde vel gå foran med et godt eksempel muligens??
Kommentert av Espen Moe den 11 februar 2010 kl. 0.43
Eni me dæ Rune.Kjøre sjøl en del følgebil ferr skogsmaskin,og d e som regel helt håplaust å få biler til å stoppe hvis det er smalt.
Kommentert av Rune den 11 februar 2010 kl. 0.26
Kan du Per Gunnar forklare meg hvorfor du skal bruke rotorblink når du kjører stor traktor etter vei på kveldstid?
Er traktoren registert er den under 2,55m og skal kjøres på vei uten rotorblink.
Er den så stor at den er over 2,55 er den ikke registrert og dermed ikke lov å bruke på vei enten det er med eller uten rotorblink.
Har den tvillinghjul og er veldig bred er det nå greit.
Ellers så følger jeg heller ikke lovverket 100%. Ofte kjører jeg over 2,55 uten rotorblink når jeg kjører på bred god vei fordi rotorblink forvirrer andre og veien er nok bred. Andre ganger når jeg er på smale uoversiktlige veier bruker jeg rotorblink selv under 2,55 meter.
Det er bare å tenke seg litt om. Hva ønsker du å varsle? Skal du varsle alle andre at du har stor traktor? Skal du varsle at du har noen rundballer i hengeren? Skal du varsle at du har tungt lass på hengeren? Eller er det slik at du skal varsle at du kjører en ekvipasje som er for bred eller at du gjør noe "unormalt" langs veien som er farlig for andre trafikanter?
Alt for mange ungdommer synes det er tøft å kjøre med rotorblink, noe som har ført til at ingen bryr seg om rotorblink lengre. Dermed gikk de som har bruk for rotorblink over til lysbjelke med Xenon, men nå har ungdommene også montert Xenon fordi de synes det er tøft og folk flest bryr seg ikke om dette heller lengre.
Vil anbefale alle ungdommer å prøve å kjøre følgebil for virkelig bred transport og se hvor mye folk bryr seg om det. Da slutter de kanskje å bruke dette når de skal på skolen?
Her er en link til en typisk ødelegger for traktor og lys, bemerk at han har redigert spørsmålet sitt i etterkant når han så reaksjonene: http://bygda.traktor.no/forum/topics/er-det-vanskelig-og-montere
Kommentert av Lars Kristian jensen den 10 februar 2010 kl. 23.45
det er en grund til att det heter ARBEIDSLYS. bruker KUN ved arbeid.
Kommentert av Hallvar den 5 februar 2010 kl. 23.12
Ja att varsellampe skal vere på da er Ok... Og når det er snakk om arbeid etter vei uansett bredde... Men det er altfor mange som misbruker denne lampen, slik att trafikkantane ikkje respekterer når det blinker... Når det gjeld arbeidslys, er det ingen unnskyldnig for å kjøre med dei på etter veg.. Dersom det trengst lys etter veg, so bør det vere høgtmonterte nær-fjernlys. Dei lyser like godt som en haug med arbeidslys....
Kommentert av Laurits Ørjasæter den 31 januar 2010 kl. 17.07
Er velsignet med det at idioten som hadde stortraktoren på gården ikke hadde greie på kobling av el. anlegg, og dermed er det lite med arbeidslys å bruke ;)
Kommentert av Ford 8340 den 31 januar 2010 kl. 16.24
Var det jeg var ute etter jeg og...
 

Medlemmer (69)

 
 
 

© 2019   Created by Tungutta.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår