Få bort lausdriftskravet!!!!

Informasjon

Få bort lausdriftskravet!!!!

Dette er gruppa for oss som synes det er meiningslaust at det blir forbudt med mjølkekyr i båsfjøs f.o.m 2024. Et moderne, lyst og effektivt Båsfjøs med skikkelig kontinuerlig beiting behøver ikke nødvendigvis å være dårligere for kuene sin del enn et lausdriftsfjøs med robot, hvor kyrne knapt kommer i kontakt med mennesker, og må stå som sild i tønne på en betongplatting eller i et gjørmehøl utafor fjøsdøra!

Sted: Hele Norge
Medlemmer: 27
Siste aktivitet: mar 22, 2015

Diskusjonsforum

Denne gruppen har ingen diskusjoner ennå.

Kommentarvegg

Kommenter

Du må være medlem av Få bort lausdriftskravet!!!! for å kunne legge til kommentarer!

Kommentert av Lars Wøien Alhaug den 21 januar 2013 kl. 16.28

Du sier noe der, men totalt sett er nok norge som land bede tjent med å ha 10 000 bruk med om lag 30 kyr hver, enn å ha 1000 med 300, det sier også seg sjøl, for landet vårt er langstrakt og klimatisk utfordrende, så vi kan ikke basere oss på industrilandbruk. Alikevel er det brukene med rundt 30 kyr som klarer seg dårligst etter investeringer.

Kommentert av Paul Wøien den 20 januar 2013 kl. 21.30

det er jo ikke rart at småbruk henger kroken på døra, når det ikke har skjedd no på gården på 30 år, kanskje folk må få opp øya å se at en investering kanskje ikke er så dumt alikevel, både for effektiviteten,lønna, dyra.  gammalt og innefektift lønner seg ikke ,det sier seg selv. 

Kommentert av Lars Wøien Alhaug den 18 januar 2013 kl. 21.20

haha. er ikke det vi diskuterer. Du kommer aldri i verden ifrå at dyra har det best i lausdriftsfjøs, men spørsmålet vi stiller er bare om det virkelig er nødvendig at en med et driftsapperat som er helt ideelt i forhold til gardens størrelse og lønnsomhetsgrenser, og hvorfor han/hun som har et bra og skikkelig vedlikeholdt båsfjøs må vurdere om h*n skal binne seg opp til fjøsdressen ved ei vanvittig invistering, eller om brukeren skal slå kroken på fjøsdøra for godt. en stor del av kvantumet vil etter all sannsynlighet opphøre så fort et slikt forbud trer i kraft! Ei anna side er jo sjølsagt å diskutere hvorfor det skal være forbudt for en mjølkebonde å binde ei ku på en helt ok. bås, når en pelsdyroppdretter med langt høyere gjennomsnittsinntekt og gjennomsnittlig timesgodtgjørelse kan holde flere tusen mink i krabbeteiner av utslitt hønenetting ;)

Kommentert av Paul Wøien den 17 januar 2013 kl. 23.25
Tydeligvis har ikke dere vært nok i et båsfjøs til å skjønne det at kua har det bedere i et lausdrift fjøs. Tåpelig
Kommentert av Lars Wøien Alhaug den 4 september 2012 kl. 15.42

Hurra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentert av Lars Wøien Alhaug den 2 september 2012 kl. 10.07

leste om en i norsk landbruk med vanlige NRF kyr i et lågfjøs/båsfjøs frå 70-tallet. med skikkelig beiting og kutrim på sommerstid, og skikkelig grovfor oppnådde han 11 000 liter i avdrått i båsfjøset, så umulig er det nok ikke, men det er jo klart at du må bruke mere tid.... i lausdrift trives dyra bedre, det er ikke til å komma frå, men du utligner jo litt om krøttera får beite intansivt så lenge som mulig da.....

Kommentert av Lars Wøien Alhaug den 5 august 2012 kl. 21.43

Je meinte at det må bli attraktivt å bygge nytt, så flere velger å satse videre, framfor å legge ner... det er allerede mjølkemangel her i landet, så derfor må det lønnes litt ekstra å vise at en satser mot framtida ved skikkelig dyrevelferd!!! Lausdrift er framtida, men skal vi holde sjølvforsyningsgraden oppe, er vi nødt til å betale de som viser at de satser videre litt ekstra!

Kommentert av Lars Gundal Skjennum den 5 august 2012 kl. 14.20

Jeg mener at løsdrift er kjempebra! Men et bra holt båsfjøs er ikke dårlig for dyras helse nor de får gå ute hele sommeren og bare skall inn å melkes å rett ut igjen. Og om vinteren nor dyra står på bås å får strøy og blir pynta hos så går de ikke i egen dritt!!! Jeg har selv fjøs med 24 båser å jeg har snille dyr som er vant med folk.

 

Kommentert av John P. den 5 august 2012 kl. 2.25

Hvis noen er i tvil om det så sier jeg ikke at de som har båsfjøs er dårlige bønder på noen måte! Dyktige bønder bør ligge som grunnlag uansett hva man driver med.

Kommentert av John P. den 5 august 2012 kl. 2.07

Hjelper Jan Ove fra Skjåk med å poste hans melding (som han skrev direkte til meg)...

"ser du ha så jælma t meining um kjyr i lausdrigt kontra båsfjor. mine kjyr går i båsfjos går på beite i lag m kjyr i lausdrift. kæfår kjøm hytteeigare å si dæ ve me, at e æ så gla for at kjyn dine æ hær, får dæ æ kun døm e kein gå innåt å "prate" mæ. dessa andre spring bærre så fort døm ser me. MEN DU Æ SJØLSAGT VÆRDENSMÆSTEWRN DU!!!!!!!! fy fan, slike folk som du!§!!!! USSSSSSSSS

fan, e tåla D ikkje!!!!!!!"

 

Medlemmer (24)

 
 
 

© 2019   Created by Tungutta.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår