Hei,

Eg har akkurat fått spørsmål om eg i vinter har lyst/mulighet til å brøyte ein privatveg/innkjørsel, for ein eg klipper plen for.

Innkjørselen er ein ca 200 meter lang grusveg, som ender på ein parkeringsplass på ca 100 m2. 

Eg er også blitt spurt om å brøyte parkeringsplassen, det vil sei at det blir litt fram og tilbake for å få snøen unna.

Så eg lurer litt på kor mykje eg burde ta per gong, eller per time???

Utstyret eg har tilgjengelig (Eller som eg forhåpentligvis får lov til å låne/leige) er ein Case 4230 og eit gamalt Nokka skjær, som vist i bildene lagt ved.

Utstyret har eg ikkje spurt om å få låne til formålet enda, da det er min nabo som eiger dette, men ifjor hadde han ingeting i mot at eg lånte utstyret til litt brøyting andre steder. 

I prisen må eg jo også ta i betraktning at eg låner utstyret, altså at eiger burde få noko han og. For diesel og sjølve arbeidet må eg jo også få betalt litt.

Så kva syns dere er ein rimelig pris? Enten ein pris per gong eg utfører brøytinga, eller ein pris per time? (rekner med at eg ikkje bruker meir enn ein time akkurat)

Visninger: 6466

Vedlegg:

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

du vill tjene mest på om du ta pr gong. sidan du ikkje bruke lange tida på dette.. 200 -300 gongen må no vere det minste du må ha

Men om Iman bruker opp i mot en time på jobben hver gang, og bare tar 200-300 kroner, da blir dette svært dårlig butikk.... Selv hvis han bare bruker en halvtime, og tar 300 kroner pr gang, så er det ikke noe særlig å skryte av.

Nå vet ikke jeg hvordan tomta og veien er eller hvor langt han har å kjøre dit, men 100 kvadrat parkplass og 200 meter vei burde gå unna på 10 minutter? Da er jo 300 kroner helt ok....

Ser at 200-300 kan bli litt lite for ein heilt time...

Eg har vel akkurat i underkant av 1 kilometer kjøring til tomta, så ikkje så langt egentlig. Innkjørselen til tomta er ein 200 meter lang rett veg. Fins vel egentlig ikkje sving på den. 

Parkeringsplassen er litt trang, sjølv om den er ca 100 kvadrat, er litt kriker og kroker der snøen også skal vekk, i tillegg til at det til tider står biler og tilhengere der.

Og så må det jo nevnes at eg ikkje er nokon proff i brøyting, og absolutt ikkje den raskaste. :P

Fleire som har forslag å komme med?

Mulig det er ein fordel å ta betalt for det og. Men så har han sagt at det ikkje er så veldig nøye om eg kjem med ein gong snøen daler ned, eller grytidlig på morgonen. Berre han har mulighet til å komme seg ut med bilen, og så bur eg jo på vestlandet, og her er det ikkje akkurat sånn at det kjem 40 cm over natta... :P

Og for min del, så har eg jo kunn mulighet til å brøyte på ettermiddagen/kvelden, og heile helga pga. skule. Kanskje at eg hadde tatt meg ein tur grytidlig på morgonen vist det virkelig skulle vera nødvendig...

Dette høres ut som dårlig butikk. Det du burde prøve å gjøre hvis mulig er å få flere på listen din. Hvis du har 5-10 slike innkjørsler på en 1 kilometersrode kan du ta 200 kr/innkjørsel og da greier du lett disse på en time. Da vil det også bli et overskudd som kan brukes til f.eks innkjøp av fres etterhvert.

Mulig det er litt dårlig butikk med berre ein innkjørsel... I fjord hadde eg enda ein innkjørsel, som eg regner med eg skal brøyte i år og. Her gjorde eg det meir som "ein tjeneste", men dei er villig til å betale meg det eg spør...

I tillegg så brøyter eg byggjefeltet eg bur i (10 hus) saman med han som eig traktoren. Men her syns eg ikkje eg burde ta meg betalt, sidan naboen har gjort det gratis i alle år, og han har ingenting imot å fortsette med det. Og så er det jo hans utstyr eg bruker...

Så til no har eg altså to innkjørsler eg kan rekne med å brøyte i vinter, men kven veit, kanskje det er fleire som spør meg...?

Men uansett, kva trur dere eg burde betale eigaren av traktoren? Eller burde det være nok å berre betale han for diesel? Fram til no har eg betalt han med "arbeid". At eg låner traktoren hans, mot at eg tar fjøsen hans nokre gongar (avhengig av kor mykje eg lånar traktoren), eller gjer anna jobb for han. Men eg føler at dette ikkje kjem til å vera nok når eg skal bruka traktoren oftare?

Ingen andre som har nokon idè om kva eg burde ta for brøytinga, eller om kva eg burde betale eigar av traktor.

Eller burde eg rett og slett droppe brøytinga litt for no, og heller begynne med det når eg har eget utstyr?

Håper på litt fleire synspunkt :) ?

Synes du skal ta alle 10 hus og innkjørsel alene, tru du nesten må ha det for å tjen noen kr på dette

Hvis du tar 300 kr pr hus (max 2 drag) x 10 hus da har du kr 3000 pr tur hvis du kjører alene, minus leie av traktor/Diesel osv.

Tar ekstra kr for å brøyte parkens plasser å sånne ting


Hvis du skal brøyte alle hus alene hvor lang tid tror du bruker i gjennomsitt pr tur?

Skjønner at eg burde ta alle husene aleine, og samtidig ta betalt for for det, men spørs kva naboene sier til det... :P Når det gjelder byggefeltet, så er det berre snakk om å brøyte "hovedveien" gjennom denne, pluss kanskje p-plassen til eit hus. Veien er vel på 200 meter, med litt trange svinger og utkjørsel til fylkesveg.

Viss eg skulle ta alle husa aleine, trur eg tida ville blitt på 15-20 minutter på byggefeltet pluss kanskje 15 minutter til sammen på dei andre to husa... Men skal ikkje sjå vekk ifrå at det kan ta opptil ein time viss det kjem litt større mengder snø....

Gir Tholo'en konkurranse, ja? :P Vi har tatt mer per gang enn 300 for mindre vei, men kanskje det var mer plass... Spørs jo og om det er enkelt å få vekk snøen, da... Er det raskt gjort lønner det seg per gang. Timebetaling blir nok mer forbeholdt større område, som tar lengre tid.. Ikkje gløm at poenget er å gå i pluss ;)

Haha, konkurrera litt med Tholo'en ja! :P Nei, veit faktisk ikkje om han ska brøyta her i kommunen i da heila tatt i år egentlig....

Har rekna litt smått på det og komt fram til at ca 300 er ein fin pris per gang. Har også foreslått det for dei det gjelder - som også syns det hørtes rimelig ut. Har såvidt snakka med han som eiger traktor og skjer, han er positiv til at eg låner utstyret, det gjenstår berre å spørre han om litt meir nøyktig kor mykje han kan tenke seg å få. Kor mange % trur dere er rimelig? 20%30%40% ???

Rekner med å bruke mellom 15 og 30 minutt på kvar innkjørsel, nokre av dei er litt trange så ved større mengder snø blir det nok litt ekstra jobb. Har sålangt berre 2 innkjørsler som eg rekner med å brøyte fast, men er 2 stykker som muligens spør meg iblant...

Såg han sku brøyta på nåkke Norheimsunds-greie, det står på facebook. Han har jo blå på besøk igjen.. :O

RSS

© 2019   Created by Tungutta.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår