Har no tenkt å kjøpe meg ein traktor i nærmaste framtid. Helst før vinteren kjem ihvertfall.

 

Eg har eit budsjett på ca 30 000 kroner (helst mindre så eg har litt å gå på til eventuell skuffe eller skjer)

 

Tankene går i ein liten, gammal traktor til litt lett arbeid, som litt veikjøring, litt lett brøyting og liknande.

 

Traktorar eg har tenkt på som greie traktorar er f. eks. MF 135 (eller andre i 100-serien) eller Ford 3000 eller 4000. 4WD veit eg er så godt som uaktuelt til denne prisen, men så tett hytte som mogleg hadde gjort seg, ihvertfall tak og frontrute :P

Traktoren bør vera i grei stand, har ikkje lyst på så mykje skruing, sjølv om litt lett skruing skal la seg gjera. Deletilgangen til traktoren bør heller ikkje vera så gale.

 

Så er det nokon som har tips til traktor som kan passe meg?

Er det nokon som har tips til meg når det gjeld å kjøpa traktor? (kva eg bør passa på og liknande)

 

Det er berre å koma med innspel.

 

Eg sett pris på all hjelp eg kan få.

Visninger: 1447

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Se på finn.no og autoDB.no.Der står det mange.Skal itte kome med noen tips el råd,men MF 135 Ford 3000 og Volvo 400 430 Fiat 450 er billige og kurante traktorer til 15-30000 kr.Mvh Ola.

 

Takker for svar.

Ja er inne på Finn og autoDB og ser heile tida. Ser mest på dei traktorane du nevnte, bortsett fiat'n. Så får kanskje sjå litt etter det og då :)

Vist det er folk som har noko å sei om desse traktorane eg nevner, anten gode eller dårlige ting så berre kom med det ;) også vist folk har andre traktorer..

Fiat 540 4wd, er 40 000 med MVA for denne

http://www.finn.no/finn/b2b/agriculture/tractor/object?finnkode=297...

eller

Fiat 480 2wd til 33 000

http://www.finn.no/finn/b2b/agriculture/tractor/object?finnkode=295...

 

der har 2 trofaste sliter  som er billig deler til og enkel å skru på, minus er vel rust på hytta og litt dårlig elektrisk lednings nett, men er enkelt å kurant å fikse,

Ser ut som den 540 er påkoste en del i det siste med nye bremser og skifte clutch  og gjort jevnlig med service på, og følger med 4 kjettinger å tillegg er det hel og nesten tett hytte på den.

Takker igjen ;) Den siste hadde vel vore mest aktuell mtp prisen. Det hadde måtte gått litt pruting til før eg hadde kjøpt den. Den siste er og mest aktuell sida den er nærmast.

så vist folk har linker til annonser så vil eg helst at det er frå Vestlandet.

Vist det er dårlig elektronikk og sånt så trur eg ikkje det er noko problem, sidan broderen er elektrikkar/energimontør. (får berre han til å sjå på det)

Så er berre å komme med fleire tips/forslag eller innspel

 

Kan og komma med kva som er minus og pluss med dei forskjellige traktorane, kva som ryk oftare på ein traktor enn på ein annan, eller liknande...

Trur du bør satse på en Massey i 100 serien! Gode å slitesterke traktorer, med god deletilgang og billige deler! Har hatt 148'n min i over ett år nå, det eneste som har vært med den er at fødepumpa gjorde att traktoren stoppa når den ble varm, men kjøpte ny, var ikke veldig dyr, og etter det har den gått som ei klokke! Greie hytter er det også, hvertfall hvis du har zepson hytta! :)
korleis er denne hytta du nevner? Har du bilde av den, så eg veit litt meir om akkurat det...

Ja er hytta som sitter på min det. Ligger bilder på sia

 

litt fortsettelse fra igår, var ikke alt som ble med....

Den FIat 480 har hel og tett hytte og 48 hk med kjettinger og tvilling hjul, gått 2300timer, prisen 33 000 med mva, så den blir 26 400 uten mva, går ut fra at du ikke er mva pliktig.

Ville ha bydd 27 28 000 for den kontant, men som jeg sa tidligere her, er rust og det elektriske som er gjenganger og slitedeler som simmeringer, clutch, bremser osv men enn vet aldri hva som er feil eller galt med dem før enn har sett på den prøvd/testet dem osv

 

Tro ikke du kommer noe nærmer en traktor som har gått så lite til den prisen..

Den såg veldig grei ut. Trur eg skal ta ein sånn som utgangspunkt til kva eg kan skaffa meg for 25- 30 000. Sjølv om denne var litt for dyr, så er det vel mogleg å få tak i for dei pengane eg har tenkt å bruke.

Men er det nokre deler eg rett og slett må rekne med å skifte når eg skal kjøpe meg, sei ein MF i 100 serien? Me har sjølvsagd slitedeler av forskjellige slag...

 

Kor mykje koster det forresten med framdekk til ein sånn traktor? ser mange traktorer som blir solgt med heilt nedslitte framdekk, så det er kanskje noko eg må skifte og...

Deler du må skifte, jaa.. Framakslingene på disse traktorene er ofte veldig dårlige, jeg bytta; foringer, senterbolt og hele framakslingen.. Dette koster litt, men er verdt det! 

Dekk til så små traktorer er ikke veldig dyrt, du får to nye framdekk for 1500 kr, mine er ganske så slitt, men har ikke så veldig stor betydning til det jeg bruker den til.. :-)

takker for bra svar.

 

desse delene til framakselen er vel å finne på økonomi deler rekner eg med..

 

Så dekk koster altså ikkje meir enn det nei! Det var jo ikkje gale. Nei det har vel ikkje så veldig stor betydning avhengig av kva den blir brukt til. Har som sagd tenkt å bruke den til litt veikjøring med skuffe (har klyppejobber rundt om i bygda) og litt brøyting om vinteren...

 

Mtp at det blir noko veikjøring: er det då ein fordel å ha MP på ein MF eller, er det likegreit uten. Har det mykje å sei på fart og drakraft?

RSS

© 2019   Created by Tungutta.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår