Enda på 80-tallet var det enkelt å høre forskjell på lyden mellom de ulike traktormerkene. Å forskjell var det da virklig! En John deere og en Zetor var som natt og dag å høre på den gang. Fiat med sine høyturtallsmotorer ga en helt spessiell lyd. 3 og 4 sylindrende Valmet med sin rammemonterte dieseltank fungerte jo som en gitarkasse, og ga en "hard" gange. De fleste 6 sylindrede traktorer hadde jo en mye roligere gange, og alle prata om hvor fin lyd disse traktorene ga. Årenes utvikling og stadig økende miljøkrav har ført til at det i dag er mindre forskjell lydmessig mellom de ulike merkene. Det blir snart bare forskjellen mellom hvor mange sylindre det er i motoren.

Selv synes jeg at BM Volvo Boxer 350 har en spessiell og god motorgange, men min egen favoritt tror jeg nok er Case IH 1056. En traktor med finere motorlyd finnes ikke for min del! Noen andre meninger????

Visninger: 3799

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Har du vurdert høreapparat??????????????? har du ikke hørt lyden av en Volvo BM 810 med rakt rør......
Hehe, vurderes når man sitt lenge nok å kjøre iallefall! Var nok den fineste lyden no da.....
helt eni,fy faan får en fin lyd!
bare er kort spm.
er det interessant med forskjellige traktor-motorlyder som ringetone paa mobil?
For ikke aa snakke om grise, saue, ku, kylling -lyder..
andre aktuelle lyder?
jaa
Ja, traktor-ringetoner har jeg sett i et svensk traktorblad, og det kan godt hende at det finnes her i landet også for alt jeg vet, men dette er jo en god ide!
Motorlyde ja takk! som her http://www.traktorpower.se/ ;)
hei kva vil du me skal snakka om da måtta spørja .
Er enig med Tor Arne vi har en 956 som det er samme motor som i 1056 (D-358) har ennå ikke hørt 6`er i traktor som går penere og det sier jeg ikke bare fordi at vi har en sjøl.
hør ein 7245 me 3 toms rakrør opp høttsia du, da har du stil lyd på 600-700 rpm, å nå så gali bråk når passer 1000 rpm å oppåver,
Det må være Zetor 7745 turbo- uten wg. som har den fineste lyden av 4- syl. traktor...
Når det gjelder 5- syl. er det vel bare Fiat som er kandidat.
Fineste lyd i en 6- syl. traktor, er vanskelig, siden det er så mange flotte motorlyder å velge mellom...Eldre JD på tomgang, og eldre Case under belastning...
De traktorene som stakk seg ut i nærheten under "oppveksten" min, var IH 955 og MF 675-4 Turbo. 675'en har jo rakt rør, og står man i riktig retning fra den når den virkelig drar på, så er den en fryd å høre på.

RSS

© 2019   Created by Tungutta.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår