Hei. har en Valmet 665 som er veldig treg å få i revers, Kommer ikke skikkelig i gear må prøve flere ganger før den sitter og må også være litt hardhent,

Bytta gear olje og filter, og etter det ble det nesten anda verre,  brukte transmisjons olje fra Felleskjøpet.

Taktor har gått 6200 timer og er ellers ok.

Noen som har tips hær?

Hilsen Torstein.

Visninger: 134

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei!

Om det ikke er gear overførings-staget som er bøyd eller slitt,så ligger nok problemet inni gearkassen,Den bør nok ha universal olje (til gear og hydraulikk) her.

Reversdrevet ligger helt øverst,og fremst inni gearkassen,nesten akkurat under lokket.Dette blir først slitt om det er lite gearolje på kassa.

Det fremste lageret i gearkasse-huset,sitter akkurat foran geardrevet,og må nesten alltid skiftes,ved arbeid her.

Når dette lageret er slitt,vil geardrevet få noe skjevhet i forhold til neste drev,samt at gearkubbens lager som ligger mellom her, og akselen til pinjongen får ekstra juling ved lite olje.

Må som regel skifte lageret til reversdrev-akselen,og eventuelt fjerne ett shims ved justeringen av lageret på kubben.Denne skal bare ha en slakk på mellom 0,075 til 0,15 mm,så det er ikke så mye å gå på.Om det blir bedre med eventuelt å justere gearstaget,så går det jo an å prøve å passe på oljenivået i kassa,slik at den fungerer.Det er jo en veldig slitesterk traktor ellers!

Hilsen Tor

Takk for et utfyllende svar.    mulig det er problem med noen lager. men har prøvd noe.

Fjerna tilhenger bremse hydraulikk ventil , gear overføring tørna i den, ble mye bedre da.  men etter en del bruk etter dette så har det blitt litt verre igjen så hær må det vist gjøres noe.

må vel skrus i atoma dette hvis man skal bytte lager? eller kommer man til gjennom bak plate og stikkakslinger/ trompet. ?

Hilsen Torstein.

RSS

© 2019   Created by Tungutta.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår