Min Fiat 80-90 DT har fått en knakke/raklelyd i revers. Kan minne litt om rådebank, noe det definitivt ikke er. Har forsøkt alle posisjoner på PTO, med og uten firehjulsdrift innkoblet, og gjennom alle girene. Lyden er hastighetsavhengig, tydeligst i 4. gir, men kan anes også i de lavere. Så snart clutchen trykkes inn forsvinner lyden, selv om traktoren er i bevegelse. Har hørt at det er flere som har samme fenomen. Er det noen som har vært borti tilsvarende og har en løsning? 

Visninger: 426

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Kun i revers du har den lyden ? har den gått ca mange timer og årsmodell. Er det venstre montert vendegir på den?

Kun i revers, og kun når motoren driver. Ikke vendegir, 3 gruppegir + revers og 4 trinn med spaker på høyre side. 1990-modell gått 4500 timer.

Kan være hylsene fram og bak på mellom akslene som sitter fast som gjør at at får en lyd revers som høres ut som er noe feil i girkassen.

ellers

Mistanker om at det kan være revers drevet i girkassen som har mistet/skadet ei tann, for reversen går over et drev i girkassen.

Har nylig byttet mellomaksellager og i den forbindelse smurt hylsene, så det er neppe kilden til lyden. Reversdrevet kan nok være en mulighet ja.

Tappet av olja i dag og rotet med magnet i hullene uten å finne biter. Byttet hydraulikkfilter og åpnet det gamle. Der var det et par biter herdet stål på størrelse med et fyrstikkhode, og flere mindre biter. Trolig har delen av tanna knust og fulgt med til filteret. Det passer dårlig å plukke ut girkassa nå, har mye snørydding. Er det synspunkter på å bruke den, selvsagt med moderat belastning i revers?

RSS

Annonse

Facebook likes

Annonse

© 2019   Created by Tungutta.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår