Såg en annonse på finn, en Valtra T151, som har byttet kam for å montere motorbrems. Det står i annonsen at kambyttet har økt effekten til 180-200 hk. Dette er en traktor med omtrent 160 hk som standard m/ boost.. Stusser litt på denne påstanden. Skal et enkelt kambytte føre til en øking på minst 20 hk? Kan forstå en liten endring, for det er jo en endring på motoren, men så mye? Formeninger? 

Link til annonsen: 

http://www.finn.no/finn/b2b/agriculture/tractor/object?finnkode=398...

Visninger: 398

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Lett å påstå slikt, men finnes det dokumentasjon- utskrift fra effekttest eller liknende?...

Måten det er skrevet på indikerer at det et en "antatt" effektøkning det snakkes om ;-)

Men kan det å bytte til en kam som slipper ut eksosen litt seinere øke så mye? I så fall kan det jo være 250 hk i T202'en vår, da...?

Vel, jeg skal ikke påstå at det jeg sier stemmer 100 %, men i min ungdom lærte jeg at det å bytte kam gjorde man for å endre åpningstider på ventilene. Men når stemplet kommer opp, enten for å komprimere eller å dytte ut eksosen, så MÅ ventilene lukke når stemplet er på topp, ergo kan ikke total åpningstid være lengre enn originalt. 

Vi kallte det for "kvass-kam", den hadde da brattere stigning til kamfølgerne, og på "begge sider" om du skjønner. Da åpna ventilen raskere, sto åpen noe lengre og så lukka den raskere.

Hele poenget er å få mere luft inn og det må jo gå litt raskere da, og så få ut mest mulig av eksosen og det også selvsagt så raskt som mulig. Hvis kammen gjør at eksosen slippes saktere ut, så vil det jo virke mot sin hensikt...

20-40 hk etter et kambytte? Høres voldsomt mye ut... En bil jeg hadde med 2,8 liters motor og 155 hk orginalt, fikk vel omlag 160, kanskje maks 165 etter at det ble bytta kam på den. Men dette var en bensimotor da.

Dessuten: Finnes det slike "kvass-kammer" å få kjøpt til traktorer? Var nå nytt for meg... 

RSS

© 2019   Created by Tungutta.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår