Hei.Er Belarus traktor Hviterussisk ?Og fra hvilken by ?I så fall hvor mange fabrikker og ansatte som jobber der ?Bærre lurte litt.Den glemte russer.Mvh Ola.

Visninger: 1817

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Heisann, Belarus er Hviterussisk, Belarus betyr Hviterussland faktisk. Belarus var vel en av verdens største traktorprodusenter i Sovjets glansdager, uten at jeg kan dokumentere det vel å merke.

Det var det je trodde.Takk Martin.

Belarus-fabrikken i Minsk i Hviterussland ble etablert etter 2. verdenskrig, og produksjonen startet i 1946. Den første Belarus traktoren som ble solgt i Norge kom til landet i 1954, og var en MTZ 2. Dette var den første traktoren med gummihjul fra MTZ-fabrikkene. Tidligere modeller var utstyrt med belter og hadde lite til felles med dagens traktorer. Fabrikken utviklet seg raskt, og er idag verdens største produsent av landbrukstraktorer med en årsproduksjon på opptil 110.000 enheter. Det vil si en ny traktor hvert tredje minutt hele døgnet når produksjonen går for fullt. Ca. 30% av årsproduksjonen går til eksport til mer enn 70 land verden over. Belarus Norge A/S ble etablert i 1990 og er et heleid datterselskap av traktorfabrikken i Hviterussland. Belarus Norge A/S har skandinavia som arbeidsområde og selger produktene gjennom generalagenter i Sverige og Danmark, og gjennom forhandlere / lokalagenter i Norge.

Med disse tallene i bakhodet er det underlig at ikke flere av disse traktorene er representert her på Traktorbygda?

1000 takk for fine svar alle sammen.Særlig til Ole K.Før je la ut bilder av den Belarusen var det nesten ingen å se her på traktorbygda.Den glemte traktoren kan man nesten si.Derfor tok je meg tur til en pensjonert venn og selger for Belarus Norge.Han har nå solgt og gitt seg som agent for Belarus på østlandet.Han hadde butikken sin på gården i Hernes uttafor Elverum.Der fikk je mange tips og ider om hvor el hva je kan legge ut her. Til opplysing kan je si at det er Wollom Maskin A/S som drive butikken hans vidre nå.Dem har stand på Grunshetmarten i Elverum 8-10 mars tror je det var...

går noen som er solgt fra hernes her blant anett en 820t som jeg har kun 900 timer siden 1995.

Naboen har 3 belaruser deriblant en med 6er 1221 kan legge ut noen bilder av de

Belarus også kjent som MTZ Belarus er ein Kvitrussisk traktor. Ta en titt her - http://nn.wikipedia.org/wiki/MTZ_Belarus

hei http://www.belarusguide.com/industry1/MTZ.htm her er det en del info om de forskjelige traktorene og hvor mange solgte

Jeg nekter å tro at Belarus er verdens største traktorprodusent, men det som er sant er at det er verdens største traktorfabrikk siden de produserer alle traktorene sine på en fabrikk. F.eks JD er jo spredt på mange fabrikker rundt omkring.

Det har jeg også gått rundt å trodd, at Belarus har den største fabrikken, men at JD produserer flere traktorer enn dem. Bare at JD produserer traktorer på mange fabrikker. Men så er det jo spørsmålet da, om JD regner med alle de "rare" prosjektene dem har hatt, som f.eks. zetorer som ble solgt som JD i andre verdensdeler enn vår, dem hadde JD's farger og merke på seg.!!! For ikke å snakke om "raritetene" 5300 og 5400, som jo nesten kunne kalles for carraro. Var vel for det meste motor og panser som kom fra JD på dem..... Merkelig igrunn, all den tid det er JD som eier ZF, og Carraro og ZF er jo konkurrenter... Ikke bare-bare for en enkel kar på landet å forstå logikken i alt som skjer, hehe...

Mener og huske at de i Sovjettiden hadde er veldig sær måte og regne antall på. De satte std traktoren til 25hk så produserte de en 100hk så ble det regnet som 4 stk 25hk std traktorer.

Tatt galskapen i den tidens planøkonomi så høres det logisk ut, mye enklere og holde statistikken oppe og stige i gradene i da tidens Sovjet.

Som flere har nevnt er belarus en hviterussisk traktor, og fabrikken, som altså er verdens største enkeltstående traktorfabrikk, ligger i Minsk. Jeg har faktisk vært på fabrikken, som på mangemåter minnesmerke om en hel bydel enn om en fabrikk. Det er med andre ord massive greier! Visstnok er det rundt 60.000 (!) ansatte der. At det er en avberdensdesidert største traktorprodusentertviler jegikke detminste på, sjøl om det er forsvinnende få her i Norge. Husk, de virkelig store markedene er ikke i Skandinavia, men i Asia og Afrika, og der er Belarus digert. I øst-Europa har de også en ganske enestående markedsandel.
De som hevderat Belarus er bare dritt, kaniner ha forstått særlig mye. Vel er de komfortmessig og elektronikk-messing langt under merker son MF, Fendt JD osv, men det gjenspeiler seg i pris, ikke i kvalitet og holdbarhet. Dersom traktorene deres var så dårlige som enkelte skal ha det til ville de kort og godt ikke ha beholdt markedsandelene sine slik de har gjort.
Imidlertid kan det være interessant å se på teknologien også hos Belarus. Sjekk belarus 3023, som er en hybridtraktor, og som ble premiert med sølvmedalje på Agritechnia 2009 for kombinasjonen el og diesel.

Skulle ønske vi fikk se grundige tester av de ulike modellene som Belarus selger....

RSS

© 2019   Created by Tungutta.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår