Noen som har erfaring med roterende arbeidslys med magnet og sugekopp fra Biltema? Er disse gode nok til hobbybruk eller burde man satse på noe dyrere. Brukes i hovedsak ved vedlikehold av grusvei og snømåking om vinteren.

Visninger: 840

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Ville hvertfall satset på magnetfeste ... Sugekopp er noe herk, og man vet aldri når det slipper taket ... bokstavelig talt. Jeg har en "orginal" Cat roterende lykt med magnetfeste bakerst på taket på Sprinter'n min, og framme har jeg en liten rotorbjelke som jeg modifiserte med 2 magneter fra Hellanor, som er beregnet for arbeidslys, istedenfor å skru den fast Mine lykter står som fjell i all slags vær og fart ... selv om kjerra ikke går mer enn 90 km/t..

Et lite tips er å røske Biltemalykta ut fra hylla, og heng den på sida av reolen, eller finn deg en ståldør eller noe annet av stål, og kjenn om det er bra motstand når du prøver å vippe/velte den ... Mange billiglykter har svak og liten magnet, slik som f.eks lyktene fra Jula ... det er bare rask, og de henger knapt nok av seg sjøl på sida av reolen, om du prøver.
har hatt noen sånne ifra biltema, men ble lei av at dom løsna og datt ned ifra taket når de ble daska av en kvist osv. også var vel ikke kvaliteten så god heller, men samtidlig koster de jo ingen ting!
tru kje dei e så dyre på fk eller lignande heller ;) piggfeste e jo greit ser mykkje meir profesjonelt ut med ein gong eller sugekopp og ein alt for kort spiraldening som blir klemt i dørå og dette ut når du opnar kjører i humpar og er eit stort irritasjonsmoment prøvte de, va kje lenge før blinkaren blei røska ne itte lendingen nei XD
Jeg anbefaler også piggmontering, velg en lampe med fleksibel (fjørende) fot og rundest mulig glass så er den bortimot uknuselig. Når du ikke trenger den så løfter du den av og setter på plass gummiproppen, eller svinger den ned dersom monteringen av piggen kan tillate det.

Selv har jeg en slik, etter mitt syn bra kvalitet til en overkommelig pris:
http://www.fk.no/trade/productview/96699/197
Takk for alle innspill så langt, får ta en nærmere titt på hva slags løsninger jeg kan få til da. Men hvis man monterer piggfeste må det legges opp strømledninger til den også da, eller kan det brukes 12V sigarettuttak?
Piggen har bare flatstifter for tilkobling av strøm så du kan koble den til på akkurat den måten du vil, men dersom du monterer piggen permanent så er det ingen fornuftig grunn til å ikke koble den opp med egen bryter (og sikring).

Piggen gir deg bare mulighet til å plukke av selve rotorlampen når du ikke bruker den, dersom du ikke vil ha en permanent installasjon er det likevel greiest med magnetfeste.

Se side 2 her for flere prisgunstige alternativ:
http://www.egileng.no/oslo/egilengas.nsf/Attachments/ABB483EF145323...$FILE/ama02.pdf
Nå er rotorlampe på plass, ble en litt dyrere løsning enn Biltema men tror også den er desto bedre. Gikk for en fra FK montert på pigg, hvor piggen er montert på lysbøylen bak med plastfester fra båtbutikk. Totalt endte det på ca 1200,- for lampe, pigg, fester, kabel og kontakt.

Før:


Etter:

RSS

© 2019   Created by Tungutta.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår